Kuchyňa Lidla

Ako grilovať? Najpopulárnejšie metódy

Blog

Ako grilovať? Najpopulárnejšie metódy

Sú dve základné metódy grilovania - priame a nepriame grilovanie. Prečítajte si, čím sa odlišujú.

Priame grilovanie

  • Metóda vhodná na grilovanie malých, nie príliš hrubých kúskov mäsa, rýb a zeleniny.
  • Grilované potraviny sa ukladajú priamo nad rozohriatu pahrebu. Takto môžeme grilovať klobásy, hydinu bez kostí, steaky, rybie filety, mleté mäso na hamburgery, hot dogy, syry, ovocie, niektoré druhy zeleniny a tiež pečivo.
  • Potraviny grilované touto metódou počas pečenia obrátime len raz, približne v polovici pečenia.
  • Rošt by mal byť umiestnený cca 10-15 cm nad pahrebou, ktorá by mala byť rovnomerne rozložená pod grilovanými potravinami.

Nepriame grilovanie, čiže barbecue

  • Tento spôsob grilovania sa hodí na pečenie väčších kusov mäsa, ktoré si vyžadujú dlhší čas pečenia. Spočíva v tom, že jedlo nie je kladené priamo nad zdroj tepla.
  • Spôsob grilovania – všetko uhlie rozhrnieme do strán. Potraviny dáme na tácku, ktorú uložíme na rošt medzi rozhrnuté uhlie. Gril prikryjeme poklopom, vďaka čomu teplo stúpa z uhlíkov na veko, od ktorého sa odráža naspäť, čím je zabezpečené rovnomerné pečenie.
  • Nepriame grilovanie je vhodným spôsobom na pečenie hydiny s kosťami, rebierok, krkovičky a väčších kotliet - potravín, ktoré treba piecť dlhšie než 25 minút.
  • akciova_ponuka

  • akciova_ponuka

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter