5

Ako pripraviť citrónový krém?

Citrónový krém alebo lemon curd je tradičný anglický krém. Jeho sladká no pritom osviežujúca chuť ho predurčuje k širokému uplatneniu vo svete dezertov. Používa sa ako náplň do tôrt, cukcakes, tartaletiek a mnohých iných dezertov. Môžete ho však používať aj ako polevu. Jeho chuť sa neodolateľne snúbi s chuťou tvarohových dezertov. Ako sa táto dobrota pripravuje, vám prezradí Adriana Poláková.

1. Vajíčka a cukor zmiešame v miske dohladka.

2. Pridáme scedenú citrónovú šťavu a kôru z dôkladne umytého citróna pre ešte výraznejšiu chuť a arómu. Zmes povaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli do zhustnutia.

3. Zhustnutú vajíčkovo-citrónovú zmes necháme mierne vychladnúť.

4. Do vlažnej zmesi pridáme zmäknuté maslo a dôkladne premiešame.

5. Citrónový krém sa hodí ako náplň či poleva rôznych dezertov, ale môžeme ho použiť aj ako základ pre ďalšie krémy.

  • H
    Hosť
    23. apríl 2017, 20:27

    Môžeme dať tento krém aj do torty?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. november 2015, 12:14

    Úžasná je táto Andrejka !!! teraz mi dala super tip na krém ! ÚPLNE JU ZBOŽŇUJEM ! ja rada robím zákusky hlavne z varených krémov :) a toto je ozaj super tip lebo presnú predstavu mám ako budem linecké koláčiky lepiť práve týmto krémom ! OBROVSKÁ VĎAKA !!! :) :) :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. máj 2014, 22:57

    Ďakujem za odpoveď v nedeľu určite upečiem v nedeľu a dám vedieť ako to dopadlo :-), už teraz sa teším.

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    30. máj 2014, 10:21

    Dobrý deň, Renča. Do citrónového krému idú celé vajíčka. To, ako presne sa tento krém robí, Adriana detailne ukazuje aj vo svojom recepte na cheesecake s citrónovým krémom, ktorý nájdete tu, v Lidl Cukrárni. S pozdravom, Tím Kuchynalidla.sk.

    Odpovedať
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať