Kuchyňa Lidla

Ako pripraviť šťavnatý steak?

Blog

Ako pripraviť šťavnatý steak?

Ak musíte mať na tanieri poriadny kus kvalitného mäsa, tento týždeň si prídete na svoje. Vybrať si budete môcť spomedzi 2 írskych steakov, ktoré zreli 21 dní. Či sa už rozhodnete pre Rib Eye alebo Striploin steak, pri ich tepelnej úprave je vždy dobé dodržiavať zopár základných krokov.

  1. Steaky najskôr zľahka potrite olivovým olejom po oboch stranách a okoreňte podľa chuti.
  2. Pri pečení alebo grilovaní do steaku zbytočne nepichajte ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché.
  3. Po tepelnej úprave je dôležitý čas na odležanie. Steaky na panvici stačí prikryť alobalom a nechať pár minút odpočívať (môžete na ne pridať aj kúsok masla). Šťava sa vo vnútri mäsa rovnomerne rozleží a steak bude šťavnatý, krehký a vo vnútri ružový.

Hovädzí steak s bylinkovým maslom

Jedným z najlepších spôsobov ako doplniť chuť kvalitného steaku, je servírovať ho s bylinkovým maslom. Marcel ochutil maslo sviežou mätou, štipľavými papričkami, aromatickým cesnakom a syrom grana padano. Ako prílohu vyskúšajte chrumkavé pečené zemiaky so syrom cheddar a petržlenovou vňaťou. Inšpirujte sa Marcelovým receptom a pripravte vašim blízkym skvelé jedlo ako z reštaurácie.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter