Kuchyňa Lidla

Ako urýchliť napučanie fazule?

Blog

Ako urýchliť napučanie fazule?

Aby namočená fazuľa rýchlejšie napučala, pridajte do vody trochu soli.

  • Akciová ponuka

  • Akciová ponuka

  • Akciová ponuka

Komentáre (4)

zrušiť
  • Majo

    Majo
    pridané pred 475 dňami
    Nejak sa mi to nezdá, že by mala soľ urýchlit napučanie - prijatie vody fazuľou. Nechcem sa hádať, keďže som to neskúsil, ale soľ vo väčšine prípadov práveže odvodňuje. Ako mäso, tak i zeleninu. Preto keď pečiem steaky, alebo dusím mäso, soľ vôbec nepridávam, prípadne minimálne množstvo a dochucujem na záver. Keď do pácu pridáte soľ, tiež mäso z časti odvodní. Keď posolíte cuketu pred vyprážaním, tiež pustí obrovské množstvo vody. Keď surové mäso nakrájate na kocky a trochu zasolíte a premiešate, okamžite začne púšťať vodu. Ja by som soľ nepridával.

    odpoveď

  • Hosť

    Hosť
    pridané pred 390 dňami
    Presne 😉

  • Eva-Benny

    Eva-Benny
    pridané pred 1775 dňami
    Keď som fazuľu vôbec nenamočila (rozhodnutie na poslednú chvíľu), pri varení som dala trochu "sódy bikarbóny jedlej" a uvarila sa rovnako.

    odpoveď

  • Hosť

    Hosť
    pridané pred 390 dňami
    Čítala som už o tom idem skúsiť 😉

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistruj sa

Newsletter