2

Brikety, uhlie alebo drevo – na čom je najlepšie grilovať?

Zistite viac o jednotlivých druhoch a vyberte si ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať na grilovanie.

Drevené uhlie

Rozpálime ho približne za 10-15 minút a horí relatívne rýchlo. Po 30-40 minútach po ňom ostáva len popol. Dáva však veľa tepla.

Brikety

Majú kompaktnejšiu štruktúru než drevené uhlie, a preto sa dlhšie rozpaľujú a tiež dlhšie horia. Rovnako dosahujú vyššie teploty horenia, čo je dôležité pri grilovaní väčších kusov mäsa (napr. celého kurčaťa). Niektoré brikety môžu obsahovať látky, ktoré by nám mohli počas grilovania preniknúť do potravín - preto pri kúpe treba skontrolovať, či spĺňajú všetky normy.

Drevo

Grilujeme výlučne len na dreve z listnatých stromov. Ihličnaté drevá obsahuje éterické oleje, ktoré môžu mať pod vplyvom tepla toxické vlastnosti. Drevo je ideálne na grilovanie. Vplyvom teploty drevo odovzdáva svoju vôňu grilovaným potravinám. Drevo, ktoré používame by malo byť dobre vysušené.

  • H
    Hosť
    03. február 2020, 00:29

    ja uprednostnujem grilovanie na elektrickych griloch - ziaden dym ani zapach a jedlo kvalitne rychlo prepecene z oboch stran - my mame orava eg 1900-vka a nemenila by som

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. máj 2014, 23:00

    brikety smrdia petrolejom alebo čím a napáchne aj jedlo a že majú vyššiu výhrevnosť ako drevené uhlie je nezmysel

    Odpovedať
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať