Kuchyňa Lidla

Daj placku!

Blog

Daj placku!

Zemiakové, mäsové, zeleninové, s múkou či bez nej. Chutné placky môžeme pripraviť na nekonečne veľa rôznych spôsobov. Prečo ich máme tak radi? Možno je to nostalgia za detstvom, keď sme nechceli jesť nič iné okrem pizze, palaciniek a lievancov. A možno je to len jednoduchosť, s ktorou sa pripravujú. V každom prípade, s vekom si rozširujeme obzory a objavujeme nové suroviny, z ktorých sa dajú placky pripraviť. Nezabúdajme, že placky nie sú iba pre vegetariánov. Medzi ich „súrodencov“ pokojne môžeme zaradiť aj ich mäsové variácie v podobe obľúbených fašírok, karbonátok či hamburgerov. Jedno ich však dozaista všetky spája. Keď ich doma v kuchyni smažíte, vedia to všetci susedia naokolo. Ich vôňa je neodbytná a predovšetkým neodolateľná. Veď priznajte, kto z vás neochutnáva chrumkavé placky už pri sporáku počas prípravy? Jednoducho, placky milujeme.

Zemiakové placky (rösti) so zubáčom na masle

Bylinkovo-zemiakové placky s kyslou smotanou

Cuketové placky s údenou slaninkou

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistruj sa

Newsletter