Kuchyňa Lidla

Griluj a dipuj!

Blog

Griluj a dipuj!

Mäso či ryby z grilu, to sú pochúťky sami o sebe. Ak k nim však pridáme omáčku alebo dip, bude to skutočný zážitok. Aj podľa omáčky spoznáte dobrého šéfkuchára!

  • Dip je hustá omáčka, ktorá zdôrazňuje chuť jedál.
  • K jedlám z grilu možno pripraviť niekoľko druhov dipov, aby si každý mohol vybrať podľa svojej chuti a druhu podávaného jedla.
  • Dipy by mali byť čerstvo pripravené a podávané vychladené.
  • Dip je skvelá príloha ku grilovanej zelenine.
  • Základ dipov je väčšinou jogurt (najlepšie hustý grécky), smotana, majonéza, žĺtka, tvaroh, olej alebo uvarená struková zelenina.
  • Typické prísady do dipov sú bylinky, zelenina, chren, sezamová pasta, pečené papriky, ančovičky, horčica, ostrá paprika.
  • Vynikajúcou prílohou k omáčkam sú salsy, čiže omáčky z čerstvých paradajok a bylín s ochuteným octom.
  • akciova_ponuka

  • akciova_ponuka

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter