Kuchyňa Lidla

Kačacie „randevú“ s pomarančom

Blog

Kačacie „randevú“ s pomarančom

Kačka je vo Francúzsku obľúbený druh hydiny. Môžeme sa s ňou stretnúť v rôznych receptoch. Najvychýrenejšou francúzskou pochúťkou z kačice je však foie gras – v preklade z francúzštiny „tučná pečeň“, z ktorej sa pripravujú aj svetoznáme paštéty. Chutná hydina jednoznačne patrí i do slovenskej kuchyne. Vedeli to už naši starí rodičia, ktorí ju s radosťou chovali na svojich dvoroch. Kačacie hody sú síce najchutnejšou tradíciou farebnej jesene, no v dnešnej dobe sa vďaka dostupnému mäsu teší voňavá kačacina a husacina obľube počas celého roku. Jej najtypickejším spôsobom prípravy je pečenie – čím dlhšie, tým lepšie. A, samozrejme, nemôžu k nej chýbať domáce lokše a dusená kapusta.

 

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a gratinovanou zeleninou

 

Čo keby ste však na chvíľu zabudli na klasiku a išli na rande s exotickou kačacinkou? Marcel v kuchyni rád experimentuje, to sa dobre vie. Tentoraz si pre nás pripravil netradičnú variáciu kačacích pŕs s pomarančovou omáčkou, v ktorej sa mu dokonale podarilo spojiť slovenskú jesennú tradíciu s Francúzskom. Táto odľahčená verzia pŕs s lahodnou krémovou gratinovanou zeleninou dokonale rozžiari a vyfarbí váš jedálenský stôl nielen vďaka červenej repe. Navyše, príprava tejto dobroty vám nezaberie toľko času ako tradičné pečenie. Nebojte sa spájať pomyselne nespojiteľné a robiť vo svojej kuchyni pokusy. Vďaka Marcelovi sa vám každý jeden isto vždy podarí na jednotku. Tak už len nachystať listový šalát s jednoduchou zálievkou a aj vy sa ocitnete v gastronomickom nebi.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

  • Prelistujte si najnovší leták Lidl

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter