Kuchyňa Lidla

Kelová sezóna

Blog

Kelová sezóna

Na takú klasiku, akou je kel, by sme nemali zabúdať. Pýtate sa prečo? Kelu totiž patrí čestné miesto medzi superpotravinami dneška, pretože obsahuje málo kalórií, veľa vody a celý rad minerálov a vitamínov. Kel patrí do rodiny hlúbovitých a jeho najbližšími príbuznými sú kapusta, karfiol a brokolica. Vyskytuje sa v niekoľkých podobách a farbách. Jeho listy môžu byť zelené alebo fialové, ich povrch zase hladký alebo kučeravý a môže rásť celkom pri zemi alebo sa týčiť do výšky. U nás je najbežnejším typom hlávkový kel a drobný ružičkový kel. Keď sa povie kel, väčšina z nás si predstaví na tanieri kelový prívarok alebo polievku, ktoré v detstve nemohli chýbať v školskej jedálni, či ako sobotný obed od mamy. Kel je pritom univerzálna zelenina, z ktorej môžete v kuchyni vyčarovať oveľa zaujímavejšie a chutnejšie špeciality. Kelové závitky, vyprážané kelové listy, plnky do slaných koláčov, nákypy, karbonátky, placky, šaláty, to všetko sa dá z neho jednoducho pripraviť. Ak sme vám teraz urobili na kel chuť, vyskúšajte niektorý z našich vynikajúcich kelových receptov. Naservírujete rodine kel tak, že ho bude chcieť mať na tanieri čoraz častejšie. Prajeme dobrú chuť!

Kelové listy plnené mletým mäsom

Údená krkovička s kelom

Konfitovaný bravčový bôčik s kelom

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistruj sa

Newsletter