Kuchyňa Lidla

Medzi nami sendvičmi

Blog

Medzi nami sendvičmi

Ako všetci vieme, sendvič je jedlo pozostávajúce z dvoch krajcov chleba, medzi ktoré sa vkladajú náplne od výmyslu sveta. No počuli ste už príbeh, ktorý sa skrýva za jeho názvom? V 18. storočí ho vymyslel John Montaque z britského grófstva Sandwich, po ktorom bol nakoniec aj pomenovaný. Najväčšej obľube sa teší vo svojej rodnej krajine, no po prekročení britských hraníc sa postupne stal obľúbenou pochúťkou takmer po celom svete. Na sendvičoch je skvelé to, že pri ich príprave môžete naozaj popustiť uzdu svojej fantázii. Stačí len pamätať na jedno pravidlo – najlepším základom dobrého sendviča je obyčajný biely alebo hriankový chlieb. Potom už len natriete dva krajce maslom, horčicou alebo kečupom a na záver medzi ne vložíte to, čo máte najradšej. Či už sa rozhodnete pre zeleninu, syry, mäso, vajcia, šaláty alebo omáčky, chutný výsledok je vždy zaručený. Dokonca si môžete pripraviť sendvič aj nasladko – napríklad s arašidovým maslom a banánom. 

Sendvič s trhaným bravčovým mäsom

Sendvičsa považuje za rýchle občerstvenie, ktoré je dokonalým „parťákom“ na cesty alebo na piknik. No často nechýba ani ako desiata do školy či do práce. Vďaka Marcelovi však zistíte, že sendvič nemusí byť len rýchlym občerstvením, ale aj hlavným jedlom. Tento týždeň si pre vás pripravil naozaj delikátny sendvič plnený trhaným bravčovým mäsom a so šalátom z pečenej zeleniny, na ktorý sa vám budú zbiehať slinky už pri čítaní jeho receptu. Tak čo, pustíte sa s Marcelom do toho? Žiadne strachy, tento recept je úplne jednoduchý a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci v kuchyni. No dosť bolo rečí – radšej ochutnajte!

 

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter