Kuchyňa Lidla

Niekto to rád kuracie

Blog

Niekto to rád kuracie

Kuracie mäso milujú malí aj veľkí jedáci. Obľube sa teší najmä pre svoju jemnú chuť a rýchlu prípravu. To najkvalitnejšie z kuracieho mäsa predstavujú práve prsia, ktoré sú vyhlásené aj za diétne mäso. Ocenia ho nielen mamičky, ktoré ho rady pripravujú svojim ratolestiam, ale aj ľudia, ktorí si potrpia na zdravšiu stravu alebo práve rysujú formu do plaviek. Pripraviť kuracie prsia naozaj chutne je však niekedy poriadne umenie. Toto mäso je jemné a obsahuje minimum tuku, preto má tendenciu vysušovať sa. My však máme pár tipov, ako z neho vyčariť majstrovské dielo. Stačí ho spojiť s niečím výrazným alebo šupnúť do lahodnej marinády a o suchom mäse už nemôže byť reč. Veľká výhoda je, že kuracie prsia sa dajú pripraviť na nekonečne veľa spôsobov. Či už sa rozhodnete pre klasiku v trojobale, alebo siahnete po voňavých čínskych, indických alebo mexických variáciách, určite neoľutujete.

Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a Schwarzwaldskou šunkou

Milovníci kuracinky, zbystrite pozornosť! Marcel má pre vás tip na chutný a výdatný obed z obľúbených kuracích pŕs. Tentoraz ich vyskúšajte naplniť kyslou kapustou a Schwarzwaldskou šunkou. Skúste tradičné chute trochu netradične a dodajte telu poriadnu dávku energie na príjemné jarné aktivity. Sezóna kyslej kapusty je síce za nami, ale túto vitamínovú bombu je dobré dopriať si počas celého roku. Samotná schwarzwaldská šunka sa u nás teší čoraz väčšej obľube, a nie nadarmo ju vo svete považujú za kráľovnú sušených šuniek. Jej výrazná chuť vynikajúco pozdvihne chuť kuracieho mäsa. A keď k tomu pridáte krémové dusené zemiaky s hubami a so špenátom, dokonalosť je na tanieri.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

  • Prelistujte si najnovší leták Lidl

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter