Kuchyňa Lidla

Pečené zemiaky na grile

Blog

Pečené zemiaky na grile

Zemiaky sú ideálnou zeleninou na grilovanie. Môžete ich pripraviť rôznymi spôsobmi – grilovať v šupke, pokrájať na štvrtiny či polovice, naplniť mäsom, syrom alebo zeleninou. Alebo ich nakrájajte na plátky, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte bylinky a zabaľte do alobalu.

Na grilovanie sa hodia skoro všetky druhy a veľkosti zemiakov. Malé zemiaky sú časovo nenáročnejšie na prípravu než väčšie. Stačí ich dôkladne umyť, pokvapkať olivovým olejom a piecť zabalené v alobale spolu s obľúbenými bylinkami a cesnakom.

Väčšie zemiaky môžete poukladať na rozpálený rošt a každých 15 minút otočiť, aby sa rovnomerne upiekli. Pečte ich približne hodinu, až kým nebudú v strede mäkké a na povrchu jemne chrumkavé. Zemiaky môžete piecť aj v pahrebe – zabaľte ich do alobalu a vložte do pahreby. Pečte, pokým pahreba nevychladne.

A ako podávať zemiaky pečené na grile? Stačí ich ochutiť soľou a korením. Podávajte ich s kúskom masla alebo vaším obľúbeným dipom. Zemiaky pripravené týmto spôsobom sa výborne hodia ako príloha ku grilovanému mäsu a ľahkým šalátom.

  • akciova_ponuka

  • akciova_ponuka

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter