Kuchyňa Lidla

Pripravte si šťavnatý steak

Blog

Pripravte si šťavnatý steak

3 tipy na steak podľa Marcela

Hľadáte recept na dokonalý steak? Nechajte sa inšpirovať receptami v Kuchyni Lidla a vyskúšajte niektorý zo skvelých receptov šéfkuchára Marcela Ihnačáka! Nájdete tam rozmanité chute, medzi ktorými si určite nájdete niečo pre seba. Nezabudnite si vybrať kvalitné hovädzie mäso – to je základ úspechu! Aby bol kulinársky zážitok z jedla dokonalý, je dobré dodržať niekoľko základných krokov pri tepelnej úprave:

  1. Steaky najskôr zľahka potrite olivovým olejom po oboch stranách a okoreňte podľa chuti.
  2. Pri pečení alebo grilovaní do steaku zbytočne nepichajte ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché.
  3. Po tepelnej úprave je dôležitý čas na odležanie. Steaky na panvici stačí prikryť alobalom a nechať pár minút odpočívať (môžete na ne pridať aj kúsok masla). Šťava sa vo vnútri mäsa rovnomerne rozleží a steak bude šťavnatý, krehký a vo vnútri ružový.

Hovädzí steak s pečenou tekvicou

Hovädzí steak s pečenou tekvicou

Cviklový šalát s tranšírovaným rump steakom

Cviklový šalát s tranšírovaným rump steakom

Sirloin steak s batatmi a rukolovým šalátom

Sirloin steak s batatmi a rukolovým šalátom

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter