Kuchyňa Lidla

Raw, dva, tri!

Blog

Raw, dva, tri!

Tento vynikajúci osviežujúci dezert je priam zázračný – nepečie sa ani nevarí, iba pár hodín tuhne v chladničke. Pýtate sa prečo? Je predsa raw! Raw, alebo aj surová, strava zažíva veľký boom i u nás. Je to typ životného štýlu, pri ktorom sa konzumujú iba tepelne neupravené, nespracované a prírodné potraviny. Ľudia, ktorí dodržiavajú raw stravovanie, sa nazývajú vitariáni. Názov je odvodený od latinského slova vita, čo v preklade znamená život. Tento zdravý spôsob prípravy jedál sa dá vynikajúco využiť aj na prípravu sladkých maškŕt. Torty a dezerty pripravené podľa zásad raw kuchyne sú úplne bez múky, rafinovaného cukru a mliečnych produktov, čo je skvelá správa najmä pre ľudí trpiacich celiakiou a laktózovou intoleranciou. Ich základom sú orechy, ovocie a prírodné sladidlá. Vďaka orechom sú tieto sladkosti sýte, preto ich stačí len malý kúsok. Neveríte? Vyskúšajte si teraz doma pripraviť vynikajúci a farebný raw cheesecake podľa Veroniky.

Raw cheesecake z granátového jablka a cvikly

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter