Kuchyňa Lidla

Rozpálenie grilu krok po kroku

Blog

Rozpálenie grilu krok po kroku

  • Gril musí byť dôkladne očistený.
  • Postavíme ho na miesto chránené pred vetrom tak, aby dym z grilu nesmeroval na iné osoby.
  • Nasypeme brikety alebo drevené uhlie a vytvoríme z nich kôpku. Na začiatok použijeme asi 10-12 kusov.
  • Podpaľovač podložíme pod uhlie alebo brikety tak, aby bolo okolo neho dostatok vzduchu.
  • Gril nezakrývame. Počkáme, kým sa uhlie alebo brikety rozpália, na ich povrchu sa vytvorí popol a vo vnútri žiar.
  • Na rozpálené uhlíky postupne pridávame ďalšie uhlie a opäť čakáme, kým začnú tlieť a pokryjú sa popolom.
  • Rozpálenú kôpku uhlia rozhrnieme a vytvoríme rovnomerne vysokú vrstvu.
  • Vložíme rošt a potrieme ho olejom.
  • Na rozohriaty rošt poukladáme potraviny, ktoré chceme grilovať.
  • Približne každých 30 minút dokladáme brikety alebo uhlie, aby sa udržala stála teplota.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter