Kuchyňa Lidla

S balkánskym syrom

Blog

S balkánskym syrom

Jedlá s balkánskym syrom

Balkánsky syr je národnou surovinou vo všetkých krajinách Balkánskeho polostrova. Konzumuje sa tu v rôznych úpravách a má mnohostranné využitie. Je menej slaný než feta a svojou konzistenciou pripomína skôr tvaroh, vďaka čomu sa oveľa ľahšie krája. Medzi našimi receptami určite nájdete niečo pre seba! Vyskúšajte napríklad skvelú bulharskú klasiku – slaný koláč banitsa. Tradičné sa vyrába z cesta filo, ale na jeho prípravu môžete využiť aj natenko vyvaľkané lístkové. Balkánsky syr sa ideálne hodí do šalátov a v kombinácii s olivami a uhorkami chutí vynikajúco. Aj pre fanúšikov baklažánu máme dobrú správu – balkánsky syr a paradajka môžu skvelo dopĺňať grilovaný baklažán.

Balkánsky koláč Banitsa

Balkánsky koláč Banitsa

Stredomorský šalát so syrom a olivami

Stredomorský šalát so syrom a olivami

Grilovaný šalát s baklažánom a paradajkami

Grilovaný šalát s baklažánom a paradajkami

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter