Kuchyňa Lidla

Skladovanie zeleniny a ovocia

Blog

Skladovanie zeleniny a ovocia

Každý druh ovocia a zeleniny si vyžaduje individuálny prístup, pretože rôzna je nielen teplota a doba skladovania, ale aj ich príprava na dobu „odpočinku“. Napriek tomu existuje niekoľko všeobecných pravidiel, ktoré je potrebné dodržiavať:

• Ak skladujete ovocie a zeleninu v chladničke, vysteľte zásuvku papierovými utierkami, ktoré pohltia nadmernú vlhkosť.

• Neskladujte ovocie a zeleninu spoločne.

• Zamedzte prístupu svetla a zabezpečte im stály prístup vzduchu. Na uskladnenie nepoužívajte mikroténové vrecká a hermeticky uzatvorené nádoby.

• Pokazené druhy okamžite vyhoďte, aby nenakazili zdravé výrobky.

• Citrusové plody pred vložením do chladničky dôkladne umyte a osušte.

• Ovocie s krátkou dobou trvanlivosti, ako napr. maliny či jahody, umyte až tesne pred konzumáciou.

• Zelená zelenina zožltne, ak ju budete skladovať spoločne s výrobkami, ktoré vylučujú etylén, ako napr. paradajky, paprika, jablká a hrušky. Preto je potrebné ich skladovať samostatne.

• Tropické ovocie skladujte pri izbovej teplote. Ak chcete, aby ovocie rýchlejšie dozrelo, neskladujte ho v chladničke.

  • akciova_ponuka

  • akciova_ponuka

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter