Kuchyňa Lidla

Suché a tekuté marinády na grilované jedlá

Blog

Suché a tekuté marinády na grilované jedlá

Suché marinády

  • Sú to zmesi korenia alebo sušených bylín bez pridania oleja, šťavy, octu alebo vína, ktorými posypávame potraviny, ktoré potom kladieme na gril.
  • Suché marinády sa hodia na potraviny, ktoré nevyžadujú dlhé grilovanie.
  • Potraviny marinované suchou marinádou môžeme klásť na gril ihneď alebo nechať na nejaký čas v pripravenej marináde odstáť.

Tekuté marinády

  • Tekuté marinády sa pripravujú z korenín, bylín a tekutiny - najčastejšie z vína, octu, oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, kečupu a pod.
  • Tekuté marinády na mäso by mali obsahovať aj kyslú zložku – napr. ocot, víno, šťavu z citróna – a olej. Takéto prepojenie uvoľňuje svalové vlákna, vďaka čomu nie je mäso po upečení tvrdé.
  • Potraviny nechávame v tekutej marináde naložené dlhšie - mäso marinujeme celú noc (niekedy aj niekoľko dní), ryby a zeleninu marinujeme niekoľko hodín.
  • akciova_ponuka

  • akciova_ponuka

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter