Kuchyňa Lidla

Vyskúšajte grilovanie na dreve

Blog

Vyskúšajte grilovanie na dreve

Mäsá a ryby grilované na dreve získavajú neopakovateľnú chuť a vôňu. Dym z dreva umiestneného priamo nad pahrebou alebo vedľa ohniska dáva mäsu výnimočnú arómu a chuť. Ako pripraviť drevo na grilovanie?

  • Drevo nasekáme na menšie triesky.
  • Ponoríme ho do vody, šťavy, piva alebo vína na niekoľko hodín - čas volíme podľa hrúbky a druhu dreva. Tvrdšie drevo treba nechať namáčať dlhšie. Do vody môžeme pridať aj trochu soli.
  • Pripravíme ohnisko alebo gril s dostatočne veľkou pahrebou.
  • Pripravené drevo položíme do pahreby a gril prikryjeme. Drevo sa musí nahriať a po pár minútach začne dymiť a praskať.
  • Potraviny poukladáme na rošt a gril zakryjeme poklopom.
  • Ak sú uhlíky príliš rozpálené, môže sa nám drevo zapáliť.
  • Namočené drevo môžeme položiť aj na rošt a potraviny klásť priamo na rozpálené drievka.
  • Po ukončení grilovania môžeme horúce drievka preložiť do nádoby s vodou – dajú sa použiť opätovne a ich aróma bude ešte výraznejšia.
  • Treba pamätať, že používame drevo len z listnatých drevín, aby nám pri grilovaní živica, ktorá sa z dreva ihličnatých stromov uvoľňuje, neovplyvnila chuť potravín.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter