0

Vyskúšajte grilovanie na dreve

Mäsá a ryby grilované na dreve získavajú neopakovateľnú chuť a vôňu. Dym z dreva umiestneného priamo nad pahrebou alebo vedľa ohniska dáva mäsu výnimočnú arómu a chuť. Ako pripraviť drevo na grilovanie?

  • Drevo nasekáme na menšie triesky.
  • Ponoríme ho do vody, šťavy, piva alebo vína na niekoľko hodín - čas volíme podľa hrúbky a druhu dreva. Tvrdšie drevo treba nechať namáčať dlhšie. Do vody môžeme pridať aj trochu soli.
  • Pripravíme ohnisko alebo gril s dostatočne veľkou pahrebou.
  • Pripravené drevo položíme do pahreby a gril prikryjeme. Drevo sa musí nahriať a po pár minútach začne dymiť a praskať.
  • Potraviny poukladáme na rošt a gril zakryjeme poklopom.
  • Ak sú uhlíky príliš rozpálené, môže sa nám drevo zapáliť.
  • Namočené drevo môžeme položiť aj na rošt a potraviny klásť priamo na rozpálené drievka.
  • Po ukončení grilovania môžeme horúce drievka preložiť do nádoby s vodou – dajú sa použiť opätovne a ich aróma bude ešte výraznejšia.
  • Treba pamätať, že používame drevo len z listnatých drevín, aby nám pri grilovaní živica, ktorá sa z dreva ihličnatých stromov uvoľňuje, neovplyvnila chuť potravín.
Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať