0

Z čoho sa skladá váš tanier?

Výskumy týkajúce sa zdravej výživy prebiehajú neustále. Dávnejšie názory sa čoraz častejšie ukazujú ako mylné, lekári a diabetológovia sa predbiehajú v nových teóriách správnej výživy. Na výživovú pyramídu vypracovanú takmer pred 20 rokmi, ktorá mala byť optimálnym modelom výživy, je potrebné sa v súčasnej dobe pozerať s nadhľadom. Dnes už vieme, že toto rozdelenie bolo príliš komplikované, pretože zohľadňovalo priveľa faktorov týkajúcich sa výživy súčasne, a preto bol výber správnych potravín náročný.

Teória „My Plate”, čiže „Môj tanier”, je novým návrhom špecialistov na zdravú výživu. Diagram pozostáva z piatich farebných sektorov: červený označuje ovocie, zelená farba zeleninu, oranžová je farbou pre obilniny, fialová predstavuje bielkoviny a modrá mliečne produkty. Diagram poukazuje na rovnováhu jednotlivých skupín výrobkov, ktoré by mali byť zachované v našej každodennej strave.

Racionálne stravovanie je v súčasnosti jednoduchšie ako kedykoľvek predtým – jednoduchá schéma uľahčuje zostaviť každodenné menu, ktoré bude priaznivo vplývať na vaše zdravie. A ak hľadáte zaujímavé recepty, určite sa inšpirujte receptami na stránke www.kuchynalidla.sk, ktoré vám pomôžu zostaviť váš zdravý tanier.

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať