Kuchyňa Lidla

Mäsiarova čerstvá porcia

Značka, pod ktorou nájdete kvalitné a 100 % čerstvé mäso dovážané do našich predajní každý deň. Pri jeho transporte i manipulácii sú dodržiavané prísne hygienické predpisy. Hygienické balenie a ochranná atmosféra zabezpečujú optimálne podmienky skladovania z pohľadu mikrobiológie a transportu od dodávateľa až k zákazníkom.

Sirloin steak

Sirloin steak

Mnohí ho poznajú pod názvom nízka roštenka alebo roastbeef. Je považovaný za jednu z najlepších častí hovädzieho. Nachádza sa nad stredovou časťou chrbtice. Sirloin steak Mäsiarova čerstvá porcia z mladých býkov zreje metódou dry age – proces suchého zrenia v kontrolovaných podmienkach po dobu 21 dní. Pre dosiahnutie ideálneho výsledku treba pri jeho príprave dodržiavať zopár krokov. Pred samotnou prípravou je dobré narezať okraje steaku na 2 – 3 miestach, aby sa počas tepelnej úpravy nezačal krútiť. Zľahka ho potrieme olivovým olejom po oboch stranách. Pri pečení alebo grilovaní do steaku zbytočne nepicháme ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché. Po tepelnej úprave odporúčame steak dochutiť a nechať minimálne 5 minút odpočinúť, môžeme naň pridať aj kúsok masla. Šťava sa vo vnútri mäsa rovnomerne rozleží a steak bude šťavnatý, krehký a vo vnútri ružový.

Tips&Tricks

Prečo kupovať balené mäso?

Ako prevážať a skladovať mäso?

https://www.lidl.sk/sk/letak/online-letak-platny-od-22-7-2019/view/flyer/page/1#utm_source=BannerKL&utm_medium=1170245&utm_campaign=OnlineLetak

Newsletter
Zaregistruj sa

Newsletter