
Anjelská torta s ovocím
Anjelská torta
- 400 g bielkov
- štipka soli Castello
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 145 g hladkej múky Castello
- 100 g práškového cukru Castello
Zdobenie
- 350 g práškového cukru Castello
- 50 ml citrónovej šťavy
- 125 g jahôd
- 100 g physalis (machovky peruánskej)
- 125 g černíc
- 1 limetka
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- stierku
- sitko
- špeciálnu okrúhlu formu na anjelskú tortu s priemerom 26 cm
Anjelská torta
Bielky šľaháme so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame kryštálový cukor a šľaháme do tuha. Stierkou opatrne zapracujeme najprv citrónovú šťavu a potom preosiatu múku s práškovým cukrom. Cesto rovnomerne nanesieme do nevymazanej špeciálnej formy na anjelskú tortu a zarovnáme až k okrajom.
Tip: Ak nemáme formu na anjelskú tortu, tak použijeme klasickú okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom a do stredu položíme pohárik. Formu nesmieme vymazať, aby cesto počas pečenia zostalo nadýchané.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 50 minút až 1 hodinu. Upečenú tortu necháme vo forme vychladnúť. Potom ju z nej vyrežeme tak, že najprv vyrežeme vonkajší obvod, potom vnútorný, zložíme ráfik, zrežeme aj spodok torty a preklopíme na servírovací podnos.
Zdobenie
Zmiešaním práškového cukru a citrónovej šťavy pripravíme polevu. Úhľadne ju nanesieme na tortu. Dozdobíme čerstvým ovocím.