Kuchyňa Lidla
zobacz film

Citrónový krém

Cukrárska príručka Ako na to?

Citrónový krém

Citrónový krém alebo lemon curd je tradičný anglický krém. Jeho sladká no pritom osviežujúca chuť ho predurčuje k širokému uplatneniu vo svete dezertov. Používa sa ako náplň do tôrt, cukcakes, tartaletiek a mnohých iných dezertov. Môžete ho však používať aj ako polevu. Jeho chuť sa neodolateľne snúbi s chuťou tvarohových dezertov. Ako sa táto dobrota pripravuje, vám prezradí Adriana Poláková.

1. Vajíčka a cukor zmiešame v miske dohladka.

2. Pridáme scedenú citrónovú šťavu a kôru z dôkladne umytého citróna pre ešte výraznejšiu chuť a arómu. Zmes povaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli do zhustnutia.

3. Zhustnutú vajíčkovo-citrónovú zmes necháme mierne vychladnúť.

4. Do vlažnej zmesi pridáme zmäknuté maslo a dôkladne premiešame.

5. Citrónový krém sa hodí ako náplň či poleva rôznych dezertov, ale môžeme ho použiť aj ako základ pre ďalšie krémy.

Komentáre (5)

zrušiť
  • Lucka

    Lucka
    pridané pred 179 dňami
    Môžeme dať tento krém aj do torty?

    odpoveď

  • Maťa

    Maťa
    pridané pred 690 dňami
    Úžasná je táto Andrejka !!! teraz mi dala super tip na krém ! ÚPLNE JU ZBOŽŇUJEM ! ja rada robím zákusky hlavne z varených krémov :) a toto je ozaj super tip lebo presnú predstavu mám ako budem linecké koláčiky lepiť práve týmto krémom ! OBROVSKÁ VĎAKA !!! :) :) :)

    odpoveď

  • Renča

    Renča
    pridané pred 1238 dňami
    Ďakujem za odpoveď v nedeľu určite upečiem v nedeľu a dám vedieť ako to dopadlo :-), už teraz sa teším.

    odpoveď

  • kuchynalidla.sk

    kuchynalidla.sk
    pridané pred 1239 dňami
    Dobrý deň, Renča. Do citrónového krému idú celé vajíčka. To, ako presne sa tento krém robí, Adriana detailne ukazuje aj vo svojom recepte na cheesecake s citrónovým krémom, ktorý nájdete tu, v Lidl Cukrárni. S pozdravom, Tím Kuchynalidla.sk.

    odpoveď

  • Renča

    Renča
    pridané pred 1239 dňami
    ahoj, milujem citrónovú chuť koláčov. Nebolo to tak dávno čo som si kupovala v Bille citrónový mafin. Bol neskutočný a okrem toho, že vo vnútry sa nachádzal citronový krém boli v ňom aj nejaké kúsky s chuťou citrónov. Tieto mafiny už nemajú, nahradili ich ovocnou chuťou a preto som vďačná za tento recept. Budem si musieť upieť citrónový mafin doma. Ešte by som sa chcela opýtať, či tam idú celé vajcia alebo len žĺtka. ďakujem

    odpoveď

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter