Kuchyňa Lidla

Domáci vanilkový extrakt

Cukrárska príručka Ako na to?

Domáci vanilkový extrakt

Domáci vanilkový extrakt je jednou z často používaných surovín pri pečení. Nielenže koláč bude mať po upečení príjemnú vanilkovú chuť a vôňu, ale aj celý váš dom bude krásne voňať vanilkou. Takýto extrakt sa oplatí mať vždy doma. Pozrite sa, ako jednoducho si ho môžete pripraviť.

 

1. Vanilkové struky pozdĺžne rozrežeme. Môžeme samozrejme využiť aj struky, ktoré sme už predtým použili pri pečení a vyškrabali z nich zrniečka. Ak použijeme struky aj so zrniečkami, extrakt bude intenzívnejší. Na 200 ml vodky potrebujeme 2 vanilkové struky.

 

2. Vložíme ich do dôkladne umytej fľaše alebo pohára. Dôležité je, aby sa nádoba dala uzatvoriť. 

 

3. Zalejeme ich vodkou bez príchute tak, aby boli celé ponorené v tekutine. Nádobu necháme odloženú na tmavom a chladnejšom mieste približne 2 mesiace. Počas lúhovania nádobu neotvárame a pravidelne pretrepeme.

4. Takto pripravený vanilkový extrakt bude mať jantárovú farbu a bude intenzívne voňať. 

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter