Kuchyňa Lidla
zobacz film

Ovocné coulis

Cukrárska príručka Ako na to?

Ovocné coulis

Našli ste v recepte tento francúzsky termín a neviete, čo znamená? My vám to prezradíme. Coulis je hustá omáčka alebo pyré, ktoré sa pripravuje zo zeleniny či ovocia. Adriana Poláková vám vysvetlí, ako ho pripraviť, ktoré ovocie môžeme na jeho prípravu použiť a ako sa dá v gastronómii využiť.

 

1.    Do kastróla alebo panvice dáme rozvariť mrazené ovocie s trstinovým cukrom (trocha vodu pridávame len vtedy, ak používame čerstvé ovocie).

 

2.    Varíme, až kým ovocie nezíska sirupovú konzistenciu.

 

3.    Potom ovocie cez sitko prepasírujeme do misky. Tvrdšie časti a zrniečka ovocia zostanú na sitku a do misky sa dostane len hladká ovocná omáčka - coulis. 

 

4.    Takto pripraveným malinovým coulis môžeme preliať obľúbený cheesecake či populárny lávový koláčik alebo ním môžeme naplniť francúzske eclairs. 

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter