Kuchyňa Lidla

Preosejte múku

Cukrárske rady pre začiatočníkov

Preosejte múku

Kto by si rád nepochutnal na čerstvom koláčiku? Aby však chutil tak neodolateľne, ako si predstavujeme, mali by sme sa držať tohto jednoduchého triku. Niekotorí ho možno už poznáme a využívame, iní o ňom ešte nepočuli.

Základom dobrého koláčika je múka. Každý si vyžaduje svoj druh a presné množstvo. Jedno majú však spoločné – nezabúdajme múku pred samotnou prípravou cesta preosiať. Nie iba preto, aby sme odstránili prípadné nečistoty a hrubšie časti. Preosiatím sa do múky dostane vzduch, vďaka čomu sa prevzdušní a koláčiky budú jemné, ľahučké a nadýchané. Múku môžeme preosiať spolu s kypriacim práškom a inými suchými surovinami, aby sa rovnomerne premiešali a nestalo sa, že cesto na jednom mieste „vybehne” príliš vysoko a inom zase spadne. Ideálne je, keď sú všetky suroviny izbovej teploty.

Na preosievanie môžeme samozrejme použiť sitko, ktoré máme doma. Ale musí byť husté. Múku vysypeme do sitka a jemne ním potriasieme zo strany na stranu nad vopred pripravenou miskou. Preosiata múka sama padá do misky a pripomína padajúci sneh.

Vďaka tejto krátkej a jednoduchej činnosti, sa vám vydarí každý koláč.

Komentáre (0)

zrušiť

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter