1
13
Rump steak s koreňovou zeleninou

Rump steak s koreňovou zeleninou

1 h 20 m
2 porcie
  • 400 g írskeho rump steaku Deluxe
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžička francúzskej horčice Duc De Coeur
  • hladká múka Castello (na pomúčenie mäsa)
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 cibuľa
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 mrkva
  • 1/4 zeleru
  • 1/2 póru
  • 25 g masla
  • 300 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 100 g hrubej múky Castello

Potrebujeme

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • panvicu s pokrievkou

Postup

Steaky

Steak rozdelíme na 2 menšie kusy, prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Každý ochutíme soľou, čiernym korením a potrieme dijonskou horčicou. Posypeme hladkou múkou a orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja. Mäso vyberieme na tanier a na panvici vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Keď je orestovaná dozlatista, podlejeme vývarom a pridáme vopred orestované mäso. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni asi 45 – 50 minút domäkka. Pridáme smotanu a varíme, kým sa omáčka nezredukuje. Na záver pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Dusená zelenina

Očistenú, umytú mrkvu, zeler a pór nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Nakrájanú mrkvu so zelerom preložíme do hrnca, osolíme a pridáme 1 – 2 lyžice masla. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni domäkka. Pred koncom pridáme nakrájaný pór a dusíme ďalej približne 3 minúty.

Zemiakové šúľance

Umyté a ošúpané zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme do misky. Pridáme 1 celé vajce a soľ. Zamiešame, prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme ho do tvaru valca a odkrajujeme z neho malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru šúľancov. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode 2 – 3 minúty. Na panvici rozpustíme trochu masla, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a chvíľu restujeme. Potom pridáme scedené šúľance, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

Servírovanie

Do stredu plytkého taniera naservírujeme rump steak a prelejeme omáčkou. Vedľa naservírujeme zemiakové šúľance a dusenú zeleninu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Apollyon
    21. december 2015, 20:29

    Toto je rozhodne jeden z najnebezpečnejších receptov vôbec... Omáčku budete chodiť vyjedať pomocou zemiakových šúlancov celú noc.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať