2
8
Šťavnatý valentínsky jahodový rez bez múky

Šťavnatý valentínsky jahodový rez bez múky

1 h 15 m
16 porcií

Suroviny

Korpus

  • 5 vajec 
  • 100 g kryštálového cukru Belbake 
  • štipka soli Kania 
  • 100 g mletých mandlí Belbake


Tvarohový krém

  • 500 g mascarpone Milbona 
  • 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré 
  • 60 g mrazom sušených jahôd


Poleva

  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %) 
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré


Servírovanie

  • 250 g jahôd 
  • 20 g mrazom sušených jahôd

Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa


Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 42 x 31 cm


POSTUP

Korpus

Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do hustej nadýchanej peny. Prisypeme mleté mandle a zmes ručne premiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a korpus prekrojíme na polovicu. 


Krém

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.  Mascarpone vyšľaháme s tvarohom dopolotuha. Prisypeme mrazom sušené jahody a vlažnú roztopenú bielu čokoládu a rýchlo zašľaháme.   Na spodný plát cesta nanesieme krém, rovnomerne rozotrieme až ku okrajom a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa. 


Poleva

Smotanu na šľahanie zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu. Rozmiešame dohladka a polevu nanesieme navrch koláča. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 30 minút. 


Servírovanie

Šťavnaté jahodové rezy posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a čerstvými jahodami. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. február 2024, 07:13

    Super bez múky 👏

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:29

      😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. február 2024, 23:17

    Tak toto je niečo vynikajúce , ďakujem za recept 😊 odporúčam na tú veľkosť plechu aká je tu uvedená aspoň 1,5 dávky cesta , ale ináč topka.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:30

      Dobrý deň, ďakujeme za skvelý tip. 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať