0
22
Hovädzí burger so syrom s modrou plesňou a slaninou

Hovädzí burger so syrom s modrou plesňou a slaninou

45 min
4 porcie

Suroviny

Domáce žemle

  • 270 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 25 g čerstvého droždia
  • 35 g kryštálového cukru Belbake
  • 200 g hladkej špaldovej múky Belbake (+ na podsýpanie)
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky Belbake
  • 14 g soli
  • 65 g zmäknutého masla Pilos
  • 2 vajcia
  • sezam na posypanie


Hovädzí burger

  • 4 zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 8 plátkov delikatesnej slaniny Dulano
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 800 g mletého hovädzieho mäsa
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g syra s modrou plesňou Rival
  • omáčka na hamburger Grill&Fun
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 4 žemle na burgery

Potrebujeme

gril, strúhadlo, špajdľu, uhlie, panvicu na gril


POSTUP

Domáce žemle

Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Necháme ho približne 10 minút vykysnúť.

V miske zmiešaním oboch múk, soli, zvyšného cukru, masla, kvásku a jedného vajcia vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste ho necháme kysnúť približne hodinu, kým zdvojnásobí objem.

Vykysnuté cesto znovu premiešame a na pomúčenej pracovnej doske pripravíme 7 žemlí s váhou cca 120 g. Žemle preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 15 – 20 minút kysnúť. Pred pečením ich mierne rozpučíme, potrieme vajcom, posypeme semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 13 minút dozlatista. Žemle rozkrojíme až po vychladnutí.

Hovädzí burger

Zemiaky nakrájame na 1 cm široké kolieska, ktoré nasucho pomaly grilujeme v chladnejšej časti grilu z obidvoch strán domäkka. Rovnako opečieme aj kolieska cibule.

V rozpálenej panvici opečieme slaninu z obidvoch strán dochrumkava.

Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby uhlie nezačalo horieť. 

Opečené zemiaky, slaninu a cibuľu preložíme na tanier. Zemiaky osolíme.

Z mletého mäsa vytvarujeme placky, ktoré osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a sprudka grilujeme asi 2 minúty. Pred dokončením na mäso položíme koliesko cibule, dva plátky chrumkavej slaniny, nastrúhaný syr a necháme zapiecť.

Medzitým rozpolíme a jemne opečieme žemle v chladnejšej časti grilu. Obidve polovice na reze potrieme omáčkou na hamburger. Spodnú časť žemle zakryjeme niekoľkými listami špenátu, grilovaným mäsom so syrom a cibuľou a vrchnou polovicou žemle.

Servírovanie

Burger prepichneme špajdľou a servírujeme s plátkami grilovaných zemiakov.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať