10
131
Kurací perkelt so smotanou a haluškami

Kurací perkelt so smotanou a haluškami

1 h 10 m
5 porcií
  • 1 kurča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 5 - 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Mikado
  • 1 lyžička karí korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • nové korenie Mikado
  • celé čierne korenie Mikado
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (petržlenová vňať, pažítka, bazalka)
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica masla Pilos

Postup

POTREBUJEME

  • hlbšiu panvicu s pokrievkou
  • sitko na halušky
  • sitko

Kurací perkelt

Z umytého a osušeného kurčaťa odstránime chrbtovú kosť. Rozdelíme ho na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke (asi 2 lyžiciach). Kuracie kúsky opečieme na rozohriatej panvici

s olivovým olejom po všetkých stranách dozlatohneda.

Počas opekania pridáme nasekanú cibuľu a 4 – 5 strúčikov cesnaku nadrobno. Keď mäso, cibuľa a cesnak získajú zlatohnedú farbu, pridáme 2 lyžice hladkej múky, mletú papriku a karí korenie. Podlejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso skoro úplne zaliate. Ochutíme bobkovými listami, guľôčkami nového a čierneho korenia. Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka.

Tip: Ak sa nám zdá šťava príliš riedka, môžeme perkelt zahustiť svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z 2 lyžíc hladkej múky.

Na záver pridáme do perkeltu smotanu a varíme ďalej ešte 5 minút.

Bylinkové halušky

V miske zmiešame 500 g hladkej múky, nadrobno nasekané bylinky, vajíčka, 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, soľ a korenie. Vodu prilievame postupne, kým nevznikne hladké cesto. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame cesto na halušky. Dôkladne

premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme asi 2- 3 minúty.

Uvarené halušky scedíme a pridáme k nim maslo.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu halušiek, kúsok mäsa a prelejeme šťavou. Môžeme dozdobiť nasekanými bylinkami podľa chuti.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. august 2023, 18:22

    Páči sa mi to . Bol výborný!!! Mi Ed

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. august 2023, 08:05

      Dobrý deň, veľmi pekne ďakujeme za milý komentár. Tešíme sa, že Vám perkelt chutil. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. jún 2023, 22:59

    Mňam moje obľúbené jedlo.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. júl 2023, 13:49

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár. 😊 Tešíme sa, že ste si Marcelov recept na perkelt obľúbili.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. február 2023, 12:59

    Dnes sme robili pochúťka ...mnam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. marec 2023, 10:54

      Dobrý deň, ďakujeme krásne za milý komentár. Veľmi nás potešil. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2020, 06:18

    Trocha ináč ale výborný👌To karí (dobrej kvality, ja som dala Singaporean curry) dalo výbornú chut! Určite znova urobím 😁

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. september 2018, 11:14

    perkelt + smotana = paprikas

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať