1
21
Obrátené osie hniezda s karamelom a orechmi

Obrátené osie hniezda s karamelom a orechmi

2 h 50 m
10 porcií

Suroviny

Cesto

  • 21 g droždia
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 150 ml plnotučného mlieka Pilos
  • kôra z ½ citróna
  • 1 žĺtok
  • 40 g masla Pilos
  • ½ lyžičky soli Kania


Karamel

  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžička soli Kania
  • 40 g masla Pilos
  • 80 g pekanových orechov Alesto


Náplň

  • 100 g zmäknutého masla Pilos
  • 60 g trstinového cukru Belbake
  • 80 g mletých pekanových orechov Alesto
  • 2 lyžičky mletej škorice Kania

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, okrúhlu zapekaciu misu, valček

POSTUP

Cesto

Droždie rozmiešame s vlažným mliekom, 20 g cukru a 20 g múky.

Kvások položíme na teplé miesto a necháme pár minút aktivovať.

Do robota s nadstavcom hák nasypeme 230 g múky, 20 g cukru, nastrúhanú kôru z umytého a osušeného citróna, pridáme kvások a žĺtok. Približne v polovici miesenia prihodíme maslo a prisypeme soľ. Miesime asi 10 minút, kým sa cesto začne odlepovať od stien misky.

Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.

Karamel

Kým cesto kysne, pripravíme karamel.

V hrnci roztopíme kryštálový cukor a necháme ho skaramelizovať. Smotanu na šľahanie zohrejeme a postupne prilievame ku karamelu. Stiahneme z ohňa a pridáme soľ spolu s maslom.

Karamel nalejeme do zapekacej misky a na povrch poukladáme nasekané pekanové orechy.

Náplň

Cesto rozvaľkáme natenko do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho zmäknutým maslom a posypeme trstinovým cukrom, mletými pekanovými orechmi a škoricou. Cesto opatrne zrolujeme a počas rolovania ho uťahujeme, aby sa netrhalo. Rolku nakrájame na slimáky.

Ukladáme ich vedľa seba do zapekacej misy na karamel.

Osie hniezda necháme pod utierkou podkysnúť približne 20 minút.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút.

Po upečení ich preklopíme ešte teplé, kým je karamel tekutý.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. apríl 2023, 17:56

    Typ: Karamel by mohol mať menej než 1 čl soli, radšej menej Inak super recept

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 10:06

      Dobrý deň, ďakujeme za praktický tip. 😇 Kľudne využite pri príprave množstvo soli podľa vlastného uváženia. 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať