0
6
Pečený králik so sušenými paradajkami a feniklom

Pečený králik so sušenými paradajkami a feniklom

2 h 0 m
4 porcie
  • 1,2 kg králičích dielov s kosťou
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 fenikle
  • 300 g menších zemiakov
  • čerstvá bazalka
  • sušené oregano Mikado
  • 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • králičí vývar (na podliatie)
  • francúzska bageta
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Potrebujeme

  • kuchynský špagát
  • zapekaciu misu s pokrievkou

 

Králika naporciujeme a vykostíme.

Mäso dôkladne osolíme a okoreníme, stehná rozdelíme na polovicu a z chrbtov pripravíme rolády, ktoré zviažeme špagátom. Kúsky mäsa ešte raz osolíme a okoreníme. Z kostí a odrezkov pripravíme vývar. Do zapekacej misy vložíme mrkvu nakrájanú na kolieska, cibuľu na mesiačiky, roztlačené strúčiky cesnaku, fenikle nakrájaný na väčšie kúsky a neošúpané zemiaky nakrájané na polovice alebo štvrtiny.

Zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme oregano, čerstvú bazalku, ktorú natrháme rukami a sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky. Na pripravenú zeleninu poukladáme porcie králika.

Podlejeme bielym vínom, králičím vývarom a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Najskôr pečieme pod pokrievkou domäkka (asi 1,5 hodiny), potom odokryjeme a pečieme ďalej dozlatista. Po dopečení odstránime z chrbtov špagát a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Bagetu nakrájame na plátky a opečieme ju na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Na záver posypeme nasekanou vňaťou.

Servírovanie

Jedlo servírujeme v zapekacej mise. Ako prílohu podávame opečenú bagetu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať