0
0
Silvestrovský syrový tanier

Silvestrovský syrový tanier

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 80 g medu
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 100 g vlašských orechov Alesto
  • 100 g anglickej slaniny Pikok
  • 1 hruška
  • 50 g datlí Alesto
  • 2 lyžičky sušeného rozmarínu Kania
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 200 g kozieho syra v rolke Pilos
  • 300 g roztierateľného kozieho syra Chene D’argent
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • ½ lyžičky sušeného čili korenia Kania
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 1 hrsť lístkov čerstvej mäty


Servírovanie

  • opečená bageta

Potrebujeme

veľký plech, papier na pečenie, výkonný mixér


POSTUP

Med zmiešame s trstinovým cukrom. Pridáme nasekané vlašské orechy, na kúsky nakrájanú slaninu, datle, nakrájanú hrušku, rozmarín a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame. Zmes preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 15 minút.

V mise rozmixujeme do hladka oba kozie syry s olivovým olejom a čili na hladký krém.

Krém rozotrieme na servírovaciu dosku alebo tanier. Na vrch pridáme medovú zmes, jemne osolíme a ozdobíme lístkami čerstvej mäty. Podávame s opečenou bagetou. 



Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať