2
5
Tekvicové lievance z acidofilného mlieka s karamelom

Tekvicové lievance z acidofilného mlieka s karamelom

1 h 20 m
16 porcií

Začnite tekvicovú sezónu so sladkými, tekvicovými lievancami z acidofilného mlieka a s karamelom. Veronika však nepiekla sama. 
S Marcelom vytvorili kuchársky dream team.

Suroviny

  • ½ hokkaido tekvice


Karamel

  • 30 ml vody
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • štipka soli Kania
  • 60 g masla Pilos
  • 50 g tekvicového pyré


Lievance

  • 300 g hladkej múky Belbkae
  • 80 g trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 200 g tekvicového pyré
  • 380 ml acidofilného mlieka Pilos
  • 1 vajce


Ešte budeme potrebovať

Potrebujeme

 plech na pečenie, papier na pečenie, tyčový mixér, panvicu


POSTUP

Hokkaido tekvicu nakrájame na malé kocky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút dozlatista. Po vychladnutí ju rozmixujeme na pyré.

Karamel

Cukor zmiešame s vodou. Postupne prilievame smotanu na šľahanie a štipku soli. Po vychladnutí pridáme maslo a na záver tekvicové pyré.

Lievance

V jednej mise zmiešame sypké suroviny. V druhej mise zmiešame tekuté suroviny. Všetko spolu premiešame a na panvici s prepusteným maslom opekáme lievance dozlatista.  

Servírovanie

Lievance prelejeme karamelom a ozdobíme kúskami opečenej tekvice.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. október 2023, 12:39

    Dobrý deň. Môžem acidofilné mlieko nahradiť klasickým plnotučným krabicovym mliekom? Prip.skombinovať ? Narástli mi veľké hok. tekvice (z jednej mám 1.6kg pyré a teda potrebujem cez 3 l acidof.mlieka, mám doma iba 1 l 🥴).

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. september 2023, 17:02

    Hokaido sa sa mi v rúre veľmi vysušilo a cukor s vodou neskaramelizoval. Voda sa odparila a karamel som upálila nasucho.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. október 2023, 10:09

      Dobrý deň, to nás mrzí :( Pripraviť si doma karamel nie je vôbec jednoduché a verte, že sa to stalo každému z nás :) Pri príprave treba karamel stále sledovať. Prípadne regulovať oheň a doliať vodu. Tekvicu skúste nabudúce jemne podliať alebo počas pečenia sledovať.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať