1
40
Šošovicový prívarok s fašírkou

Šošovicový prívarok s fašírkou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Šošovicový prívarok

  • olivový olej Primadonna
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 cibuľa
  • 3 bobkové listy Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g šošovice Campo Largo
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake


Fašírky

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletej ostrej papriky Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • strúhanka Belbake (na obaľovanie)
  • olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos

Potrebujeme

sitko, alobal


POSTUP


Šošovicový prívarok

Vo väčšom kastróle na oleji restujeme očistené a na menšie kocky nakrájané mrkvy, petržleny a cibuľu. Prisypeme bobkové listy, soľ a korenie. Po chvíli pridáme najemno nasekaný cesnak a za občasného miešania opekáme dozlatista.

Šošovicu dôkladne prepláchneme pod prúdom vody, prisypeme k opečenému základu, zalejeme vriacou vodou a pod pokrievkou varíme domäkka asi 30 – 40 minút.

Tesne pred dokončením pripravíme zápražku. V menšom kastróle najprv roztopíme maslo, potom prisypeme múku a na miernom ohni pražíme dozlatohneda. Uvarenú šošovicu stiahneme z ohňa a postupne primiešavame zápražku. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.


Fašírky

V miske zmiešame mäso, nadrobno nakrájané biele časti cibuliek a strúčiky cesnaku, soľ, korenie, vajce, mletú papriku a najemno nasekanú petržlenovú vňať. V rukách vypracujeme fašírky veľkosti dlane, ktoré jemne obalíme v strúhanke. Opekáme ich v rozpálenej panvici s olejom z oboch strán dozlatista. Tesne pred dokončením na panvicu pridáme maslo, stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Tip: Môžeme použiť aj bravčové mäso alebo mix.


Servírovanie

Šošovicový prívarok s fašírkami servírujeme v hlbokom tanieri posypaný nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. február 2021, 16:43

    Prívarky sú veľmi dobré (moja babička ich volala "čušpajz"). Špicou je pre mňa tekvicový ku kačici ( ibaže to sa mi nechce robiť), fajn je kelový, ale nepohrdnem ani šošovicovým.......

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať