Spomienky na detstvo
Každý máme minimálne jedno jedlo, s ktorým sa nám navždy bude spájať detstvo. Pre niekoho to budú sladké palacinky, pre iného krupicová kaša posypaná kakaom a pre mnohých z nás obľúbená žemľovka. Tento sladký nákyp, pripravený z jabĺk a bieleho pečiva namočeného do osladeného mlieka s vajcami, je tradičnou súčasťou slovenskej a českej kuchyne. Doteraz nemôže chýbať v našich školských jedálňach a kuchyniach. Pod názvom Scheiterhaufen ju dokonca poznajú aj v Rakúsku. Klasická žemľovka sa najčastejšie pripravuje z jabĺk, no môžete sa stretnúť aj s jej hruškovou verziou. Príprava žemľovky je naozaj jednoduchá a navyše pri nej využijete pečivo, ktoré vám doma zvýšilo. Šťavnaté jabĺčka, jemný tvaroh, voňavé pečivo s maslom a navrchu nadýchaný sneh – jednoducho hotová fantázia! Tak čo, zaspomínate si dnes s nami na svoje detské šibalstvá? Pri vynikajúcej žemľovke podľa Veroniky vám to pôjde jedna radosť!