0

Spomienky na detstvo

Každý máme minimálne jedno jedlo, s ktorým sa nám navždy bude spájať detstvo. Pre niekoho to budú sladké palacinky, pre iného krupicová kaša posypaná kakaom a pre mnohých z nás obľúbená žemľovka. Tento sladký nákyp, pripravený z jabĺk a bieleho pečiva namočeného do osladeného mlieka s vajcami, je tradičnou súčasťou slovenskej a českej kuchyne. Doteraz nemôže chýbať v našich školských jedálňach a kuchyniach. Pod názvom Scheiterhaufen ju dokonca poznajú aj v Rakúsku. Klasická žemľovka sa najčastejšie pripravuje z jabĺk, no môžete sa stretnúť aj s jej hruškovou verziou. Príprava žemľovky je naozaj jednoduchá a navyše pri nej využijete pečivo, ktoré vám doma zvýšilo. Šťavnaté jabĺčka, jemný tvaroh, voňavé pečivo s maslom a navrchu nadýchaný sneh – jednoducho hotová fantázia! Tak čo, zaspomínate si dnes s nami na svoje detské šibalstvá? Pri vynikajúcej žemľovke podľa Veroniky vám to pôjde jedna radosť!

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info