Ako pripraviť citrónový krém?
Citrónový krém alebo lemon curd je tradičný anglický krém. Jeho sladká no pritom osviežujúca chuť ho predurčuje k širokému uplatneniu vo svete dezertov. Používa sa ako náplň do tôrt, cukcakes, tartaletiek a mnohých iných dezertov. Môžete ho však používať aj ako polevu. Jeho chuť sa neodolateľne snúbi s chuťou tvarohových dezertov. Ako sa táto dobrota pripravuje, vám prezradí Adriana Poláková.
1. Vajíčka a cukor zmiešame v miske dohladka.
2. Pridáme scedenú citrónovú šťavu a kôru z dôkladne umytého citróna pre ešte výraznejšiu chuť a arómu. Zmes povaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli do zhustnutia.
3. Zhustnutú vajíčkovo-citrónovú zmes necháme mierne vychladnúť.
4. Do vlažnej zmesi pridáme zmäknuté maslo a dôkladne premiešame.
5. Citrónový krém sa hodí ako náplň či poleva rôznych dezertov, ale môžeme ho použiť aj ako základ pre ďalšie krémy.