Vianočná kapustnica
Kapustnica
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 200 g maďarskej klobásy Gyulai Pikok
- 2 cibule
- 4 bobkové listy Kania
- celé čierne korenie Kania
- nové korenie Kania
- 300 g bravčového pliecka
- 4 strúčiky cesnaku
- mletá sladká paprika Kania
- 800 g kyslej kapusty Lidl stánok
- soľ Belbake
- 2 litre horúcej vody
- 200 g údeného bravčového kolena
- 1 hrsť sušených sliviek Alesto
- 1 hrsť sušených húb
Príloha
- olivový olej Primadonna
- 1 biely chlieb
- 1 strúčik cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
- hlboký kastról
Kapustnica
V hlbokom kastróle rozpustíme bravčovú masť. Postupne pridáme klobásu a cibule nakrájané na plátky, bobkové listy, celé čierne a nové korenie. K dozlatista opraženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko a cesnak nasekaný nadrobno a restujeme, pokým sa mäso zatiahne. Potom prisypeme sladkú papriku, premiešame a krátko restujeme.
Pridáme kyslú kapustu, osolíme a podlejeme horúcou vodou. Do hrnca vložíme bravčové koleno, slivky a huby nasekané na menšie kúsky. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou varíme približne 2 hodiny. Z uvarenej kapustnice vyberieme údené mäso, nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do hrnca.
Servírovanie
Kapustnicu podávame s na oleji opečeným krajcom chleba potretým strúčikom cesnaku.