Vanilkové rožky
Cesto:
- 300 g hladkej múky Castello
- 100 g práškového cukru Castello
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 250 g masla Pilos
Servírovanie:
- 4 lyžice práškového cukru Castello
- 1 vanilínový cukor
Potrebujeme
sekací mixér, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Hladkú múku, práškový cukor, vlašské orechy a maslo zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Necháme ho odstáť v chladničke približne 30 minút.
Cesto rozdelíme na štvrtiny. Z každej štvrtiny vyvaľkáme dlhý tenký valček, ktorý rozdelíme na menšie časti, z ktorých tvarujeme rožteky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10 minút.
Servírovanie
V miske zmiešame práškový a vanilínový cukor. Upečené rožteky obalíme v cukre a podávame.