0

Pán puding

Kto z vás nemá rád puding? Asi len málokto. Túto dobrotu milujeme už od detstva, keď nám do nej mamy skrývali sladké piškóty a ovocie. Ale čo o pudingu v skutočnosti vieme? Vlasťou pudingov je nepochybne Veľká Británia. Slovo puding pochádza z francúzskeho „boudin“, čo v preklade znamená „malá klobása“. V Anglicku sa doteraz môžete stretnúť so slanými verziami pudingov. Jednou je black pudding – špeciálny druh klobásky, typický pre grófstvo Lancashire a tiež Škótsko a Írsko, ktorý je chuťovo veľmi podobný našej jaterničke. White pudding je zase jeho anglická obdoba. K hlavným jedlám vám často ako prílohu prinesú pečený yorkshirský puding. No najobľúbenejšie aj tak navždy zostanú sladké pudingy, ktoré však majú inú chuť než tie naše. Pripravujú sa z receptúr starých niekoľko storočí a Angličania si tajomstvo ich výroby úzkostlivo strážia. Puding ako dezert nesmie chýbať pri žiadnej slávnostnej príležitosti. Najobľúbenejší je určite tradičný vianočný puding, pripravovaný v niekoľkých variáciách. Mnohé z nich sa začínajú pripravovať už mesiac pred podávaním. Populárny je aj slivkový puding a syllabub, stredoveký pokrm z dvojitého krému, bieleho vína a citrónovej šťavy. Ak ste pri čítaní týchto riadkov dostali chuť na puding, vďaka našim receptom máte teraz jedinečnú príležitosť nejakú tú pudingovú dobrotu si ukuchtiť a osláviť tak existenciu tejto obľúbenej maškrty.

Chia puding s kokosovým mliekom a ananásom

Pudingové košíčky

Čokoládový puding z croissantov

 

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať