
Výborné čokoládové rezy s malinami
Korpus
- 210 g masla Pilos
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajcia
- 280 g hladkej múky Belbake
- 90 g kakaa Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
- 350 ml mlieka Pilos
Náplň
- 300 g horkej čokolády Fin Carré
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos
- 80 g medu
- 80 g masla Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 200 g malinového džemu Maribel
- 400 g malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, tortová forma č. 36, miska
POSTUP
Korpus
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vyšľaháme maslo izbovej teploty s cukrom do peny. Postupne zašľaháme všetky vajíčka. Kým sa cesto šľahá spojíme v miske sypké suroviny. Múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Do cesta postupne zapracujeme sypkú zmes a mlieko. Vytvorené cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 minút.
Náplň
Do misky pridáme rozlámanú horkú čokoládu. Medzitým zohrejeme smotanu na šľahanie, nesmie zovrieť. K čokoláde pridáme med, horúcu šľahačku, maslo, necháme minútu postáť a následne rozmiešame na lesklú ganáž. Pripravené cesto potrieme vrstvou džemu a rozotrieme po celom povrchu. Navrstvíme ganáž, opäť rozotrieme po celej ploche, zarovnáme a odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa. Pred servírovaním koláč uvoľníme z formy a nakrájame na kocky.
Servírovanie
Čokoládové rezy dozdobíme čerstvými malinami.