Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou
Suroviny
Korpus
- 100 g maslových sušienok Sondey
- 40 g strúhaného kokosu Belbake
- 40 g masla Pilos
Krém
- 180 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
- 250 g kyslej smotany Pilos (16 %)
- 3 vajcia
- 10 g Zlatého klasu
- 200 g manga (rozmixované na pyré)
- 200 g malín (rozmixované na pyré)
Poleva
- 200 g malín (rozmixované na pyré)
- 10 g Zlatého klasu
- 40 g bielej čokolády Fin Carré
Ozdoba
- 1 mango
- 125 g malín
Čas chladenia: 12 hodín (ideálne cez noc)
Potrebujeme
sekací mixér, formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm, misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom lopatka, ponorný mixér
POSTUP
Korpus
Sušienky rozomelieme najemno, primiešame kokos a roztopené maslo. Zmesou vystelieme dno tortovej formy, rovnomerne utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Krém
Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote vymiešame nátierku z čerstvého syra spolu so smotanou. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Prisypeme Zlatý klas, prilejeme roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice primiešame mangové pyré a do druhej malinové. Na vychladnutý korpus nalejeme najprv mangový krém.
Tip: Aby sa vrstvy nezmiešali, cheesecake odložíme na 20 minút do mrazničky.
Potom na stuhnutú mangovú vrstvu nanesieme malinový krém a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 25 minút. Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť.
Poleva
Malinové pyré nalejeme do hrnca a zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, pridáme k pyré a uvaríme puding. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Polevu úhľadne nanesieme na cheesecake a necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Cheesecake pred podávaním opatrne uvoľníme z formy, dozdobíme plátkami manga a čerstvými malinami.