6
50
Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

1 h 30 m
10 porcií

Suroviny

Korpus

  • 100 g maslových sušienok Sondey
  • 40 g strúhaného kokosu Belbake
  • 40 g masla Pilos


Krém

  • 180 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 250 g kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 3 vajcia
  • 10 g Zlatého klasu
  • 200 g manga (rozmixované na pyré)
  • 200 g malín (rozmixované na pyré)


Poleva

  • 200 g malín (rozmixované na pyré)
  • 10 g Zlatého klasu
  • 40 g bielej čokolády Fin Carré


Ozdoba

  • 1 mango
  • 125 g malín

Čas chladenia: 12 hodín (ideálne cez noc)


Potrebujeme

sekací mixér, formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm, misku na vodný kúpeľ, robot s nadstavcom lopatka, ponorný mixér


POSTUP


Korpus

Sušienky rozomelieme najemno, primiešame kokos a roztopené maslo. Zmesou vystelieme dno tortovej formy, rovnomerne utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.


Krém

Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote vymiešame nátierku z čerstvého syra spolu so smotanou. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Prisypeme Zlatý klas, prilejeme roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice primiešame mangové pyré a do druhej malinové. Na vychladnutý korpus nalejeme najprv mangový krém.

Tip: Aby sa vrstvy nezmiešali, cheesecake odložíme na 20 minút do mrazničky. 

Potom na stuhnutú mangovú vrstvu nanesieme malinový krém a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 25 minút. Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť.


Poleva

Malinové pyré nalejeme do hrnca a zohrejeme. Zlatý klas rozmiešame v troche vody, pridáme k pyré a uvaríme puding. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Polevu úhľadne nanesieme na cheesecake a necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.


Servírovanie

Cheesecake pred podávaním opatrne uvoľníme z formy, dozdobíme plátkami manga a čerstvými malinami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • L
    Lucia
    18. marec 2022, 22:01

    Skoda ze som si komentare nepozrela dopredu. Cheesecake sa vibec neupiekol tym padom nestuhol a cely sa rozlial... to pecenie je nutne minimalne hodinu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. apríl 2021, 23:45

    Ja som ho piekla namiesto určených 25 minút až 50 minút, aj tak sa mi po rozkrojení úplne rozpadol (roztiekol), škoda :/

    Odpovedať
  • Z
    Zora
    24. marec 2021, 19:43

    Ja som piekla podľa vašich rad cca 40 min ale nabudúce ho nechám piecť ešte o 10 min viac. . Po rozrezani sa v strede roztekal... A nabudúce skúsim dať do keksov trosku opečeny kokos pre jeho výraznejšiu chuť ale chuťovo je výborný a osviežujúci

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2021, 09:05

      Dobrý deň Zora, sme radi, že vám cheesecake chutil! Ďakujeme aj za informácie o jeho dlhšom pečení, určite to pomôže i ďalším fanúšikom Kuchyne Lidla. Prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2021, 21:23

    Výborný, všetci chválili.

    Odpovedať
  • D
    Darina Líšková
    23. január 2021, 10:55

    Recept je dobrý, aj bez pridania cukru, vobec to nevadí, je to svieže, chutné... Len keď som torticku piekla musela som ju dlhšie piecť... Ale doporucujem😉

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať