4

Ako urýchliť napučanie fazule?

Aby namočená fazuľa rýchlejšie napučala, pridajte do vody trochu soli.

  • H
    Hosť
    24. august 2017, 16:48

    Nejak sa mi to nezdá, že by mala soľ urýchlit napučanie - prijatie vody fazuľou. Nechcem sa hádať, keďže som to neskúsil, ale soľ vo väčšine prípadov práveže odvodňuje. Ako mäso, tak i zeleninu. Preto keď pečiem steaky, alebo dusím mäso, soľ vôbec nepridávam, prípadne minimálne množstvo a dochucujem na záver. Keď do pácu pridáte soľ, tiež mäso z časti odvodní. Keď posolíte cuketu pred vyprážaním, tiež pustí obrovské množstvo vody. Keď surové mäso nakrájate na kocky a trochu zasolíte a premiešate, okamžite začne púšťať vodu. Ja by som soľ nepridával.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. november 2017, 12:53

      Presne 😉

      Odpovedať
  • Eva-Benny
    01. február 2014, 10:21

    Keď som fazuľu vôbec nenamočila (rozhodnutie na poslednú chvíľu), pri varení som dala trochu "sódy bikarbóny jedlej" a uvarila sa rovnako.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. november 2017, 12:54

      Čítala som už o tom idem skúsiť 😉

      Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info