7
12
Zázvorníky

Zázvorníky

40 min
25 porcií

Suroviny

  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 20 g mletého sušeného zázvoru
  • 2 vajcia
  • 60 g roztopenej bravčovej masti Pikok

Potrebujeme

  • kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, formičky, plech, papier na pečenie

POSTUP

Všetky sypké prísady zmiešame v robote. Po chvíli pridáme vajcia a roztopenú bravčovú masť. Po približne 5 minútach miesenia v robote, cesto premiesime ručne a vytvarujeme z neho bochník.

Na pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske ho rozvaľkáme na hrúbku približne 8 mm.

Tip: Ak chceme mať zázvorníky mäkšie, cesto vyvaľkáme hrubšie. 

Z cesta pomocou formičiek vykrojíme ozdobné tvary. Zázvorníky ukladáme spodnou stranou nahor. Necháme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie uschnúť do ďalšieho dňa.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 10 minút.

Upečené zázvorníky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. jún 2024, 15:33

    Dobrý deň. Ako dlho vydržia? / Ak sa nezjedia😄/

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2023, 18:37

    Dobrý deň. Recept sa mi nepodaril. Cesto neislo vôbec dokopy. Miešala som dlho s mixerom. Skúsila som iný recept kde išlo viac vajíčok a dobre. Ešte som sa chcela opýtať. Masť treba teplu primiešať?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. december 2023, 12:11

    Dobry deň prajem , nepečene nechat do druhého dňa sušiť až potom dať piecť?Pochopila som to dobre?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. december 2023, 15:22

      Áno

      Odpovedať
  • M
    Micun
    22. december 2022, 00:06

    Zázvorniky som robila prvýkrát, takže som nevedela odhadnúť, ako budú chutiť. Všetko by bolo fajn, len sa neviem preniesť cez tú vôňu po bravčovej masti. Úprimne, veľmi nerozumiem, prečo tam ide. Voňajú úplne ako oškvarkovy pagáč. Nabudúce by som dala rozhodne maslo.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 20:56

      Dobrý deň, pri tomto recepte môžete určite bez problémov použiť maslo ako náhradu za bravčovú masť. 🫶 Dajte nám vedieť, ako sa vám podarili zázvorníky s maslom. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2022, 19:11

    Prosím tie zazvorniky piecť na 170 stupnoch v teplovzdusnej alebo ohrev hore-dole ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 20:53

      Dobrý deň, zázvorníky pečieme na 170 stupňov v teplovzdušnej rúre. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať