Zázvorníky
Suroviny
- 200 g práškového cukru Belbake
- 200 g hladkej múky Belbake
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 20 g mletého sušeného zázvoru
- 2 vajcia
- 60 g roztopenej bravčovej masti Pikok
Potrebujeme
- kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, formičky, plech, papier na pečenie
POSTUP
Všetky sypké prísady zmiešame v robote. Po chvíli pridáme vajcia a roztopenú bravčovú masť. Po približne 5 minútach miesenia v robote, cesto premiesime ručne a vytvarujeme z neho bochník.
Na pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske ho rozvaľkáme na hrúbku približne 8 mm.
Tip: Ak chceme mať zázvorníky mäkšie, cesto vyvaľkáme hrubšie.
Z cesta pomocou formičiek vykrojíme ozdobné tvary. Zázvorníky ukladáme spodnou stranou nahor. Necháme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie uschnúť do ďalšieho dňa.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 10 minút.
Upečené zázvorníky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.