4
8
Zázvorníky

Zázvorníky

40 min
25 porcií

Suroviny

  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 20 g mletého sušeného zázvoru
  • 2 vajcia
  • 60 g roztopenej bravčovej masti Pikok

Potrebujeme

  • kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, formičky, plech, papier na pečenie

POSTUP

Všetky sypké prísady zmiešame v robote. Po chvíli pridáme vajcia a roztopenú bravčovú masť. Po približne 5 minútach miesenia v robote, cesto premiesime ručne a vytvarujeme z neho bochník.

Na pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske ho rozvaľkáme na hrúbku približne 8 mm.

Tip: Ak chceme mať zázvorníky mäkšie, cesto vyvaľkáme hrubšie. 

Z cesta pomocou formičiek vykrojíme ozdobné tvary. Zázvorníky ukladáme spodnou stranou nahor. Necháme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie uschnúť do ďalšieho dňa.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 10 minút.

Upečené zázvorníky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • M
    Micun
    22. december 2022, 00:06

    Zázvorniky som robila prvýkrát, takže som nevedela odhadnúť, ako budú chutiť. Všetko by bolo fajn, len sa neviem preniesť cez tú vôňu po bravčovej masti. Úprimne, veľmi nerozumiem, prečo tam ide. Voňajú úplne ako oškvarkovy pagáč. Nabudúce by som dala rozhodne maslo.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 20:56

      Dobrý deň, pri tomto recepte môžete určite bez problémov použiť maslo ako náhradu za bravčovú masť. 🫶 Dajte nám vedieť, ako sa vám podarili zázvorníky s maslom. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2022, 18:11

    Prosím tie zazvorniky piecť na 170 stupnoch v teplovzdusnej alebo ohrev hore-dole ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 20:53

      Dobrý deň, zázvorníky pečieme na 170 stupňov v teplovzdušnej rúre. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2022, 19:57

    Chuťovo výborné, ale dosť čudne sa na mňa pozerali kolegovia v robote, že som tam miešal všetky sypké prísady a potom aj bravčovú masť, presne podľa návodu.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 20:49

      Dobrý deň, ďakujeme za pobavenie. 😄 Veríme, že si však následne kolegovia v práci aj pochutili na vynikajúcich zázvorníkoch. 😍

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. december 2022, 00:07

      vtipné :D

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. december 2022, 11:52

    Chutovo velmi dobre, ale s cestom sa veeeeelmi zle pracuje... Aby som to dala dokopy, musela som pridat este raz tolko tuku - aj tak sa mi to rozpadavalo pod rukami ale aspon som to zachranila. Neviem kde sa stala chyba ale podla mna pri tomto mnozstve cukru a muky je mnozstvo tuku a vajec nedostatocne. Budem zvedava na skusenosti niekoho dalsieho.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      19. december 2022, 13:11

      Podobnú skúsenosť mám aj ja. Keď sa cesto drobí pridám masť/aj 3 PL a jedno malé vajce,keď je vajce väčšie,tak len žľtok.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. december 2022, 18:38

      Dobrý deň, práca so zázvorníkovým cestom je troška náročnejšia a vyžaduje si o niečo dlhšie miešanie, aby sa suroviny dobre prepojili. 😊 Veríme, že aj napriek tomu, si zázvorníky doprajete aj nabudúce. 😇

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať