5
5
Roláda s jahodami a šľahačkou

Roláda s jahodami a šľahačkou

2 h 0 m
8 porcií

Korpus

  • 5 bielkov
  • 275 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžička Zlatého klasu
  • 1 lyžička vínneho octu Acentino
  • 50 g mandľových plátkov Belbake

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • kôra z 1 citróna

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g jahôd
  • jahodový džem na potretie
  • práškový cukor Castello na posypanie

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie s rozmermi 30x40 cm
  • papier na pečenie

 

Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridávame po lyžičkách cukor. Sneh miešame potom ešte asi 8 minút, aby bol tuhý a lesklý. Na záver šľahania primiešame škrob a vínny ocot.

Tip: Škrob a vínny ocot zabezpečia vláčnosť cesta, ktoré vďaka nim zostane vo vnútri mäkké.

Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme mandľovými plátkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 10-15 minút, potom znížime teplotu na 160 °C a dopekáme ešte približne 20 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Tip: Hneď ako korpus vytiahneme z rúry, môžeme ho opatrne narezať pomocou ostrého noža, aby sa roláda ľahšie rolovala.

Kým roláda chladne, vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone a citrónovou kôrou na tuhý krém. Jahody očistíme a nakrájame na štvrtiny.

Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom. Na krém uložíme nakrájané jahody a roládu opatrne zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke.

Tip: ¼ korpusu necháme voľnú - nepotrieme ju krémom, aby sa roláda ľahšie rolovala.

Servírovanie

Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a horúcim nožom ju nakrájame na rezy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. október 2019, 10:49

    Výborný recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. apríl 2019, 00:29

    Natrapila som sa ale vysledok stal za to.Urcite odporucam

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      13. máj 2019, 16:33

      Dobrý deň, tak vaše úsilie sa vyplatilo :) Sme radi, že ste s výsledkom spokojná.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. apríl 2019, 23:33

    úplne úžasný recept - síce pracný, ale chutný ozaj aj mne sa podarila a to som v kuchyni totál amatér...baby mám na vás skúsenejšie otázočku - ako to krájate ? chápem že rukou, ale akým nožom prípadne aký nôž do kuchyne je dobrý a nebude mi robiť strapaté okraje na zákuskoch ? dosť mi vadí keď sa s tým natrápim a potom to vyzerá ako urvaté :(

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      29. apríl 2019, 23:37

      SKUS SI POZRIET DELLINGER.CZ A ICH JAPONSKE NOZE - MY MAME ASI STYRI NOZE Z TEJTO DAMASKOVEJ OCELE A URCITE TI NEBUDU ROBIT ROZSTRAPKANE OKRAJE - KOLACE S NIMI IDU UPLNE LAHKO A REZ JE UZKY, JEDNOTNY A PRESNY

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. marec 2018, 11:55

    je fantastická, troška pácne, ale stojí to za to

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2018, 22:34

    Vynikajúca roláda. Trochu mi pri rolovani popraskala ale na chuti to neubralo.

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info