0
3
Kokosovo-jahodové mrazené triffle

Kokosovo-jahodové mrazené triffle

1 h 45 m
12 porcií

Hľadáte recept na letný dezert, ktorý vás aj osvieži? Potom musíte vyskúšať kokosovo-jahodové triffle. Pozrite si, ako šikovne ide príprava receptu Veronike a food blogerke Radke Ágoštonovej, ktorú na Instagrame nájdete pod menom radk.a.

Suroviny

Korpus

  • 4 vajcia
  • 130 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 40 ml kokosového mlieka Freshona
  • 50 g roztopeného masla Pilos
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake
  • 60 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny


Sirup

  • 50 ml kokosového mlieka Freshona
  • 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
  • 100 g jahodového džemu Maribel


Krém

  • 250 g stuhnutého kokosového mlieka Freshona
  • 350 g mascarpone Milbona
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
  • 30 g mrazom sušených jahôd
  • 50 g strúhaného kokosu Belbake
  • 400 g jahôd
  • 30 g kokosových lupienkov Alesto

Potrebujeme

  • plech na pečenie, papier na pečenie, ručný šľahač, potravinársku fóliu

POSTUP

Korpus

Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou do hustej nadýchanej peny. Prilejeme vlažné kokosové mlieko spolu s roztopeným maslom. Zľahka vmiešame kokos, múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút.

Tip: Cesto nesmie byť upečené príliš dochrumkava, aby sa pri rolovaní nelámalo.

Sirup

Kokosové mlieko a sladené kondenzované mlieko zohrejeme.

Upečené cesto potrieme sirupom a jahodovým džemom.

Pomocou utierky pevne zrolujeme do tvaru rolády a necháme stuhnúť v chladničke.

Krém

Tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme spolu s mascarpone a sladeným kondenzovaným mliekom dotuha.

Tip: Plechovku kokosového mlieka môžeme nechať cez noc stuhnúť v chladničke. Na ďalší deň sa tekutá zložka oddelí od pevnej a do krému použijeme len stuhnutú časť.

Pridáme najemno rozdrvené mrazom sušené jahody a zmes prešľaháme.

Nakoniec prisypeme kokos, ktorý ručne zapracujeme do krému.

Jahody nakrájame na štvrtinky.

Stuhnutú roládu nakrájame na kolieska. Uložíme ich do sklenenej misky, ktorú vystelieme fóliou.

Na kolieska rolády uložené na dno a okraje misky nanesieme vrstvu krému, na ktorý poukladáme štvrtinky jahôd.  Pokračujeme vrstvou rolády a krému, kým spracujeme celú roládu a krém. Skladanie triffle ukončíme vrstvou rolády a zabalíme zvyšnou časťou fólie. Necháme zamraziť ideálne do ďalšieho dňa.

Servírovanie

Triffle ozdobíme nakrájanými jahodami a kokosovými lupienkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať