Kokosovo-jahodové mrazené triffle
Hľadáte recept na letný dezert, ktorý vás aj osvieži? Potom musíte vyskúšať kokosovo-jahodové triffle. Pozrite si, ako šikovne ide príprava receptu Veronike a food blogerke Radke Ágoštonovej, ktorú na Instagrame nájdete pod menom radk.a.
Suroviny
Korpus
- 4 vajcia
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 40 ml kokosového mlieka Freshona
- 50 g roztopeného masla Pilos
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
- 60 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
Sirup
- 50 ml kokosového mlieka Freshona
- 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
- 100 g jahodového džemu Maribel
Krém
- 250 g stuhnutého kokosového mlieka Freshona
- 350 g mascarpone Milbona
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
- 30 g mrazom sušených jahôd
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
- 400 g jahôd
- 30 g kokosových lupienkov Alesto
Potrebujeme
- plech na pečenie, papier na pečenie, ručný šľahač, potravinársku fóliu
POSTUP
Korpus
Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou do hustej nadýchanej peny. Prilejeme vlažné kokosové mlieko spolu s roztopeným maslom. Zľahka vmiešame kokos, múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút.
Tip: Cesto nesmie byť upečené príliš dochrumkava, aby sa pri rolovaní nelámalo.
Sirup
Kokosové mlieko a sladené kondenzované mlieko zohrejeme.
Upečené cesto potrieme sirupom a jahodovým džemom.
Pomocou utierky pevne zrolujeme do tvaru rolády a necháme stuhnúť v chladničke.
Krém
Tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme spolu s mascarpone a sladeným kondenzovaným mliekom dotuha.
Tip: Plechovku kokosového mlieka môžeme nechať cez noc stuhnúť v chladničke. Na ďalší deň sa tekutá zložka oddelí od pevnej a do krému použijeme len stuhnutú časť.
Pridáme najemno rozdrvené mrazom sušené jahody a zmes prešľaháme.
Nakoniec prisypeme kokos, ktorý ručne zapracujeme do krému.
Jahody nakrájame na štvrtinky.
Stuhnutú roládu nakrájame na kolieska. Uložíme ich do sklenenej misky, ktorú vystelieme fóliou.
Na kolieska rolády uložené na dno a okraje misky nanesieme vrstvu krému, na ktorý poukladáme štvrtinky jahôd. Pokračujeme vrstvou rolády a krému, kým spracujeme celú roládu a krém. Skladanie triffle ukončíme vrstvou rolády a zabalíme zvyšnou časťou fólie. Necháme zamraziť ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Triffle ozdobíme nakrájanými jahodami a kokosovými lupienkami.