4
6
Gaštanová torta s višňami v rume

Gaštanová torta s višňami v rume

1 h 45 m
15 porcií

Višne v rume

  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 500 g zaváraných višní Freshona
  • 60 ml tuzemáku Alliance

Korpus

  • 125 g masla Pilos
  • 125 g čokoláda na varenie Fin Carré (52% kakaa)
  • 2 vajíčka
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 125 g gaštanového pyré Toppo
  • 75 ml mlieka Pilos

Krém

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g práškového cukru Castello
  • 250 g gaštanového pyré Toppo
  • 30 ml tuzemáku Alliance

POSTUP

POTREBUJEME

  • kastról
  • sitko
  • šľahací mixér
  • stierku
  • formu na pečenie (priemer 20 cm)
  • papier na pečenie

Čas tuhnutia: 4 hodiny

Višne v rume

V kastróle skaramelizujeme cukor. Pridáme scedené višne a varíme, kým sa karamel opäť rozpustí. Zredukujeme na hustú zmes, stiahneme z ohňa a prilejeme tuzemák. Necháme marinovať do ďalšieho dňa.

Korpus

Maslo rozpustíme v kastróle. Keď začne peniť a hnednúť, odstavíme ho. Má intenzívnu orieškovú vôňu a chuť. Takto pripravené maslo sa nazýva beurre noisette [boeя nwazεt].

Prelejeme ho do misky a ešte kým je teplé, nie horúce, pridáme nasekanú čokoládu. Necháme 1 minútu postáť, potom rozmiešame dohladka. Z vajíčok a cukru vyšľaháme hustú a svetlú penu. Gaštanové pyré dohladka rozmiešame v mlieku. Do gaštanovej zmesi pridáme čokoládu s maslom a vaječnú penu.

Nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 35 minút. Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.

Krém

Mascarpone šľaháme spolu so smotanou na šľahanie. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme polotuhý krém. Potom pridáme gaštanové pyré a došľaháme. Na záver ochutíme tuzemákom a premiešame. Krém nanesieme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny v chladničke.

Servírovanie

Gaštanovú tortu pred podávaním polejeme višňami v rume.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. máj 2020, 16:53

    Torta je výborná, odporúčam určite vyskúšať, robila som ju niekoľkokrát. Mne sa osvedčilo pridať do krému aj stužovač.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2018, 14:19

    Tortu som vyskusala a ponukla hostom, ktori predtym tvrdili, ze gastanove pyre nemaju radi. Nakoniec si ju vsetci nevedeli vynachvalit. Ja fantasticka, urcite urobim znova :) dakujem za recept.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. november 2018, 20:19

    Výborná, odporúčam 😉

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. november 2018, 20:56

    Ake maju byt marcarpone a smotana? Obe studene, alebo obe izbovej teploty? Pretoze mne sa to vzdy, ale vzdy zrazi.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      08. november 2018, 10:05

      Dobrý deň Mia, aj mascarpone aj smotana na šľahanie musia byť vychladené, aby sa dobre vyšľahali. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. november 2018, 23:57

      Ja pouzivam slahacku z lidl a vzdy je to ok. Treba ale najprv vyslahat mascarpone a potom pridat slahacku. Ako Vam uz poradili.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. november 2018, 11:51

      vymiesajte najprv samotne mascarpone a potom pridajte slahacku, ale nie tu z Lidl, ja pouzivam Creme Patisserie, vyslaha sa ovela lepsie :)

      Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info