16
81
Grilážky

Grilážky

30 min
16 porcií
  • 250 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 5 g soli Belbake
  • 1 plechovka (397 g) kondenzovaného sladeného mlieka Pilos
  • 150 g na jemno mletých vlašských orechov Alesto
  • 150 g na hrubo sekaných vlašských orechov Alesto
  • 3 tortové oblátky

POSTUP

POTREBUJEME

  • veľký plech na zaťaženie

Čas tuhnutia: ideálne cez noc

 

V hlbokom hrnci skaramelizujeme cukor. Keď má hnedastú farbu, postupne asi po ¼ pridávame maslo a zakaždým dobre premiešame. Dávame pozor, zmes napení. Potom vmiešame soľ a kondenzované mlieko izbovej teploty. Na miernom plameni varíme približne 5 minút. Následne dôkladne vmiešame mleté a sekané vlašské orechy a necháme asi 3 minúty vychladnúť. 

Na tortovú oblátku rovnomerne nanesieme ½ orechovej zmesi, prikryjeme oblátkou a jemne pritlačíme. Pridáme vrstvu zvyšnej zmesi, ukončíme poslednou oblátkou a opäť pritlačíme. Griláž necháme 1 hodinu stuhnúť v chladničke. Potom ju zaťažíme a vložíme spať do chladničky. 

Tip: Griláž môžeme zaťažiť plechom, na ktorý položíme 2 kg cukru alebo múky. 

Na druhý deň nožom namočeným v horúcej vode najprv zrežeme okraje a potom griláž nakrájame na úhľadné rezy (cca 7 × 3 cm).

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. december 2023, 12:09

    Dobrý deň, ďakujem za recept p. Bušová - skvelá cukrárka, jedinečný griláž a dávam 10/10, tento recept si ukladám. 👌 Prajem príjemné prežitie Vianočných sviatkov, Majka.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2023, 21:48

    Všetko dobre išlo, pekne sa maslo spojilo s karamelom, ale po naplneni mi plnka vyteka z oblatok von. Neviem prečo, keď som všetko dodržala.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. december 2023, 12:11

      Plnka sa vždy tlačí von a hlavne vytečie keď je griláž zaťažený, ak tam plnku máte je to v poriadku.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2023, 01:21

    nejde vám stránka, video

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. december 2023, 23:45

    Výborný recept. Podaril sa na prvýkrát. Ja som dal orechy jemnejšie sekané a robil som tenšie vrstvy, takže z dávky podľa receptu som urobil jednu porciu zo štyroch oblátok a jednu z troch oblátok. Je to primeraná hrúbka s ohľadom na to, že to išlo vnúčatám. Plnky úplne stačí a aj tak je to hodne karamelovo-orechové. Konečne jeden kvalitný recept s maslom a kvalitnými surovinami a nie s nejakými Herami či margarínmi.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. december 2023, 08:33

      Dobrý deň, ďakujeme. ☺️ Sme radi, že sa podarilo.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. december 2023, 15:42

    Po pridani masla sa z karamelu narobili hrudy velkosti slivky a z masla Zostala voda.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. december 2023, 00:09

      Nekvalitné maslo

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. december 2023, 17:03

      Pretoze cukor ste nemali dostatocne riedky, mne sa to stalo tiez. Akonahle som karamel mala uplne vodnaty, sa to uz nestalo.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať