Išelské tortičky s orechovou plnkou
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 200 g masla Pilos
- 1 žĺtok
- 10 ml tuzemáku Alliance
Krém
- 150 g masla Pilos
- 150 g práškového cukru Belbake
- 150 g mletých vlašských orechov Alesto
- 20 ml tuzemáku Alliance
Poleva
- 150 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
- 30 g masla Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- vajíčka z mliečnej čokolády Mister Choc
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka a metlička, potravinársku fóliu, valček, formičku na vykrajovanie v tvare vajíčka alebo kruhu s priemerom cca 8 cm, veľký plech, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Cesto
Všetky suroviny zmiešame. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň polhodinu.
Odstáte ho rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý 4 mm. Počas vaľkania ho otáčame, aby sa neprilepilo.
Vykrajujeme z neho vajíčka alebo kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C pár minút dozlatista. Potom ich necháme vychladnúť na plechu.
Krém
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme zvyšné suroviny a zašľaháme. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Naplníme ním tortičky a necháme tuhnúť v chladničke.
Poleva
Vo vodnom kúpeli zohrievame čokoládu s maslom a smotanou. Rozmiešame dohladka.
Stuhnuté tortičky namáčame do polevy. Necháme ich stuhnúť v chladničke a dozdobíme zvyšným krémom a čokoládovými vajíčkami.