Pripravte si šťavnatý steak
3 tipy na steak podľa Marcela
Hľadáte recept na dokonalý steak? Nechajte sa inšpirovať receptami v Kuchyni Lidla a vyskúšajte niektorý zo skvelých receptov šéfkuchára Marcela Ihnačáka! Nájdete tam rozmanité chute, medzi ktorými si určite nájdete niečo pre seba. Nezabudnite si vybrať kvalitné hovädzie mäso – to je základ úspechu! Aby bol kulinársky zážitok z jedla dokonalý, je dobré dodržať niekoľko základných krokov pri tepelnej úprave:
- Steaky najskôr zľahka potrite olivovým olejom po oboch stranách a okoreňte podľa chuti.
- Pri pečení alebo grilovaní do steaku zbytočne nepichajte ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché.
- Po tepelnej úprave je dôležitý čas na odležanie. Steaky na panvici stačí prikryť alobalom a nechať pár minút odpočívať (môžete na ne pridať aj kúsok masla). Šťava sa vo vnútri mäsa rovnomerne rozleží a steak bude šťavnatý, krehký a vo vnútri ružový.